Debat

Lukning af ordblindeinstituttet i Ballerup

Lukning af ordblindeinstituttet i Ballerup Hvorfor har ordblinde ikke ret til at lærer.? Som socialdemokrat mener jeg alle har en lige ret til at lærer, men hvorfor har ordblinde ikke samme ret til at lærer som elever i normal skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som socialdemokrat mener jeg alle har en lige ret til at lærer, men hvorfor har ordblinde ikke samme ret til at lærer som elever i normal skolen.

Hvorfor lukke ordblindeinstituttet i Ballerup

Et flertal af partier i Ballerup KB vil lukke Ordblindeinstituttet (OI) i forbindelse med en ny skolestrukturreform, i den forbindelse er Det ulykkelig som socialdemokrat, at opleve den store socialdemokratiske flertalsgruppe på den måde er med til at svigter de svageste børn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lukningen af Ordblindeinstituttet vil blive en tragisk katastrofe, for hundredvis af børn i Hovedstadsområdet nu og i fremtiden, den besparelse som Ballerup kortsigtet opnår, kommer Danmark til at betale for 10 fold eller mere, som følge af ringere uddannelse af ordblinde børn.

Kære socialdemokrater i Ballerup hvor er solidariteten med de svageste? Har I glemt de vigtigste værdier i et samfund, fællesskab med de svageste og som sagt alle har ret til at lærer.

Det er et stort svigt i forhold til den opgave Ballerup Kommune fik, da de overtog Ordblindeinstituttet fra Amtet, der er ingen saglig begrundelse for lukningen OI.

Kommunalbestyrelsen og ballerup`s administration lytter ikke selv om de har modtaget adskillige kompetente høringssvar, breve og indlæg fra fagfolk i pædagogik og med psykologisk erfaring om det problematiske i at nedlægge OI. Nedlægning frarådes fra alle sider.

Hvad siger de andre Kommuner i Hovedstadsområdet?

Hvad siger den Socialdemokratiske Undervisningsminister?

Nogle bør gribe ind, fjern opgaven fra Ballerup Kommune.

Det giver ingen mening at nedlægge et internationalt ankerkendt institut, blot fordi der på kort sigt kassetænkes økonomisk.

Så det er tid til at træffe et valg kære KB i Ballerup. I skal bevare OI som en selvstændig institut og tag udfordringen om og sætte resurser af til at vi alle (elever, lærer, andre kommuner og forældre) er med til at udvikle den fremtidige OI så det består, Store virksomheder som Vestas, Danfoss mv bruger hvert år store summer på undervisning, udlevering af IT rygsæk og udvikling af deres medarbejder.

Claus Dalsgaard

Socialdemokrat.

Ballerup 28446660

Egebjerghaven 85

2750 Ballerup