Mange forældre har i stedet for at bruge ForældreIntra oprettet Facebookgrupper og nogle af de grupper har desværre udviklet sig til Facebook, når det er værst, fortæller forældreformand Mette With Hagensen.

Fars app glæder forældrene: ”Intra har været forældet i fem år”

”Det er en vittighed blandt forældre, hvordan ForældreIntra virker eller netop ikke virker”, siger forældreformand. Hun glæder sig over, at en far er kommet Intras udviklere i forkøbet med en gratis app. Itslearning er dog på vej med en mere sikker app - også til lærerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mette With Hagensen, der er landsformand i foreningen Skole og Forældre, var begejstret for at kunne læse i Politiken, at en far på Trekronerskolen i Roskilde har taget sagen i egen hånd og udviklet en app til ForældreIntra, der nemt og hurtigt opdaterer forældre på deres børns skole.

"Det er jo ikke et nyt problem. Det har på godt jysk været 'træls' på Intra de sidste fem år. Så træls, at det er en vittighed blandt forældre, hvordan ForældreIntra virker eller netop ikke virker", siger hun til folkeskolen.dk og fortsætter:

"ForældreIntra er udviklet i en anden tid end den, vi har i dag. Det var smart dengang vi fik det, men det er bare ikke fulgt med tiden". Forældreformanden forstår derfor godt Morten Slott Hansen, som er den far, der fik nok af den gammeldags og upraktiske løsning, som Itslearning tilbyder med MobilIntra.

"Man kan gå ind og tilmelde sig at få en notifikation i sin mailindbakke, når der er nyt. Men man kan ikke få notifikationer direkte på mobilen. Man må altså gå fra mailen og så på mobilIntra. Det er også rigtigt, at det er noget bøvl i forhold til login at have børn på forskellige skoler", siger hun.

Uni-C bryder med SkoleIntra to år før planlagt

10.000 henter fars app

Til Politiken forklarer Morten Slott Hansen, der til daglig arbejder med at udvikle apps og optimere løsninger til mobiltelefoner, at han blev chokeret over, hvor dårlig mobiludgaven af ForældreIntra fungerede: 

"Da jeg via Marcus' skolestart stiftede bekendtskab med ForældreIntra, måtte jeg tage mig til hovedet. Brugervenligheden på mobiltelefon ligger under, hvad man kan forvente i dag", siger han til avisen.

På andre forældre kunne Morten Slott Hansen forstå, at de stort set aldrig brugte den mobile udgave og kun sporadisk fik tjekket ForældreIntra på computeren. Det blev hans anledning til at udvikle appen 'F intra', der lægger sig uden om det eksisterende system og retter op på manglerne.

'F intra' gemmer for eksempel login og password, så de ikke skal tastes ind hver gang. Hvis man har børn på flere skoler, kan man have flere profiler og man får notifikationer ind på mobilen, når der er nye ting at forholde sig til på Intra som forælder.

Indtil videre er Mortens Slott Hansens app blevet downloadet cirka 10.000 gange fra Google Play, og ifølge Politiken skulle der også være kommet en version til iPhone. Begge versioner er gratis.

Sikker app på vej fra itslearning

Hos Itslearning fortæller direktør Per Thorbøll, at man har udviklet en helt ny og mere sikker app til ForældreIntra. Den er pt i gang med at blive testet.

"Vi forventer, at de første skoler vil kunne bruge den lige efter årsskiftet, og at den vil være tilgængelig for alle i løbet af februar måned", siger han til folkeskolen.dk.

Itslearnings nye app vil give notifikationer løbende og ikke kun en gang i døgnet som det sker i øjeblikket. Den nye app vil også logge brugeren automatisk på og give mulighed for at samle notifikationer fra forskellige institutioner, hvis man fx har børn i forskellige skoler, fortæller Per Thorbøll.

Der kommer også en app til lærerne. Tidspunktet er ikke endeligt fastlagt, men det bliver i løbet af 2015.

"Vi glæder os til at kunne lancere en helt ny grænseflade til SkoleIntra. Vi præsenterede både den nye app og den nye grænseflade på det netop overståede SkoleIntra-træf, hvor begge dele blev modtaget meget positivt", siger Per Thorbøll.  

Mens vi venter 

Det er fint, mener Mette With Hagensen, men indtil da vil hun også gå ind og hente Morten Slott Hansens løsning. Det er egentlig ikke rimeligt, at forældrene selv må på banen for at få udviklet en tidssvarende løsning til kommunikationen med skolen, mener hun. Men tænk bare på NemID og digital post fra det offentlige.

"Ingenting i det offentlige it-system er jo voldsomt brugervenligt, så det er den virkelighed, der er", siger hun. Mette With Hagensen fortæller om ulempen ved at lade stå til i så lang tid:

"Mange forældre har i stedet for at bruge ForældreIntra oprettet Facebookgrupper og nogle af grupperne har desværre udviklet sig til Facebook, når det er værst. Det er blevet et sted, hvor man taler knap så pænt om skolen og de andres børn".

Hun vil dog ikke afvise, at der sandsynligvis er mange Facebookgrupper, der fungerer som de skal, når der skal udveksles information, debatteres osv. Skole og Forældre hører jo kun om dem, hvor det er kørt af sporet.

Nu glæder hun sig bare over Morten Slott Hansens løsning og er spændt på at se, hvad der kommer fra Itslearning i det nye år.