Event, læringsforløb og sms’er om Berlinmurens fald

25 år efter Berlinmuren blev revet ned, markeres begivenheden af CFU Sjælland og 300 elever og deres lærere. Udover et stort anlagt event er hjemmesiden mauerfall25.com lanceret med tværfaglige forløb til dansk, tysk og historie/samfundsfag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 9. november 1989 blev berlinerne forenet. På Roskilde Campus vil 300 tilmeldte elever den 12. november markere jubilæet ved at lave en "Roger Waters" (Pink Floyd-medlem, der har haft succes med til koncerter at gøre følgende, red.) og rekonstruere muren for en kort stund, for derefter at lade "muren" falde sammen igen. Rekonstruktionen bliver lavet med tomme papkasser. 

Læring for alle

Inden og efter eventen kan udskolingselever over hele landet besøge hjemmesiden mauerfall25.com for at finde ud af mere om betydningen af den historiske begivenhed.

Tyskelever kan lave en flugtplan for en familie, der bliver adskilt af muren. De kan også tippe en 13'er om deres viden på området. I dansk kan eleverne arbejde med den symbolske betydning af ordet mur eller øve sig i at skrive en blog. I historie/samfundsfag kan klassen høre og arbejde med J.F. Kennedys berømte 'Ich bin ein berliner'-tale og tilmelde sig Mauerfall sms-tjenesten, der leverer historiske facts direkte på mobilos.