Skriv til Undervisningsministeriet, hvis inkluderede børn har problemer med folkeskolereformens lange skoledage og de mange skift, sagde undervisningsminister Christine Antorini i TV-Avisen

Antorini: Skriv til os, hvis inkluderede elever har reformproblemer

Undervisningsminister Christine Antorini gjorde det i går i DR1s TV-Avisen helt klart, at det er ulovligt og uacceptabelt, hvis inkluderede elever ikke kan deltage i lejrskoler eller bliver bedt om at blive hjemme, fordi skoledagen efter reformen har for mange udfordrende skift for nogle elever.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alle børn skal være en del af den fælles skole. Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis nogle børn bliver bedt om at blive hjemme, ikke kan deltage i lejrskole eller andre ture. Det er ikke tilladt at gøre det, og hvis vi får konkrete henvendelser om, hvilke skoler der er tale om, vil vi undersøge det", sagde Christine Antorini meget klart i TV-Avisen kl 21.30 tirsdag aften.

TV-Avisen havde indslag om to drenge på to forskellige skoler, der jævnligt bliver bedt om at blive hjemme eller bliver sendt hjem, når skoledagens mange skift er for uoverskuelige for dem. Landsforeningen for Autisme fortalte desuden, at de bliver ringet op hver uge af forældre med denne problematik.

I indslagene fortalte en af drengene, at skoledagene blev meget lange, at der ikke er frikvarter, og at det "bare ikke er sjovt". Han er hjemme omkring en tredjedel af skoletiden.

En lærer fortalte, at den ene dreng er blevet mere urolig, at han ikke kan koncentrere sig, og at skolen jævnligt må "ringe ham hjem", fordi han ikke kan overskue hverdagen.

Nyhedsindslaget var lavet på baggrund af DLF's undersøgelse, hvor mere end 8 ud af 10 lærere siger, at de ikke kan give det undervisningstilbud, som de inkluderede elever har krav på.

Se link til TV-Avisen til højre for artiklen. Antorini taler knap 17 minutter inde.

Læs mere