Debat

Formænd for DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære kolleger!

I skal nu igang med et nyt skoleår. Før glædede vi os til at komme igang med et nyt skoleår.

Når jeg snakker med tidligere kolleger, som skal begynde på mandag, er tonen helt anderledes. Jeg sporer usikkerhed, utryghed og frygt for, hvad det nye skoleår vil bringe.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Ikke så sært! I er kastet ud i et eksperiment helt uden fagligt belæg, fordi lærerne niu en gang for alle skal trynes. Og det bliver de!

Men I ( vi ) er ikke uden skyld. Siden 1984 har vi valgt formænd helt uden folkelig forankring og med en farlig symbiose med den såkaldt pædagogiske forskning, som med stor sikkerhed har frembragt den ene stor pædagogiske landvinding efter den anden. År efter år.

I 1984 overtog Martin Rømer efter den bundhæderlige og repræsentative Jørgen Jensen hvervet som formand for DLF.

Dermed var kursen lagt for de næste 30 år.

Martin Rømer, som med ringe undervisningserfaring indtog formandsjobbet , svigtede lærerne katastrofalt, da han stort set uden sværdslag  opgav lærerenes tjenestemandsansættelse. Til gegæld kunne lærerne få strejkeret!

Han fik også forringet lærernes pensionsvilkår så eftertrykkeligt, men lever heldigvis nu et trygt liv under lukrative forhold i Bruxelles.

Så kom Jørn Østergaard, som kaldte mig sin yndlingsfjende, som da også resulterede i, at han forhindrede min ansættelse i Undervisningsministeriet med den spøjse bgrundelse, at jeg var overkvalificeret! Der havde han nemlig søgt hen, i stedet for en stilling som lærer eller måske endog skoleinspektør, som hans retorik i formandsstolen ellers måtte pege på.

Så kom Anni Herfort, som lod forstå, at hun godt kunne lide brun sovs og kartofler, hvilket ikke kunne overraske nogen!

Og så endelig i 2002 kom der et gabehoved fra det sønderjyske, som klædte sig som en konfirmand, tænkte som en konfirmand, lignede en konfirmand og følte sig forurettiget som en konfirmand, og han havde absolut ingen anelse om, at hans sønner var blevet særdeles velbehandlede, da de fik billige og lukrative lejligheder gennem Lærerstandens Brandforsikring.

Denne mand kan ikke klæde sig ordentligt på til forhandlinger med Rigets fornemste og bedste mænd og kvinder, men stiller op i slidt sweater, upressede bukser og kondisko, er almindeligt til  grin, og som selvfølgelig ingen kan tage alvorligt . ABC er vores store problem for lærenes almene respekt. Men kun lærerne selv kan vælge en ancden formand, som på værdig vis kan reopræsentere den danske lærerstand

Powered by Labrador CMS