Der mere information om de nye regler på Kopitilundervisning.dk

Ny kopi-aftale: Ikke afgørende hvordan der kopieres

Nu må du også kopiere tekster til eleverne fra digitale kilder - og forfatteren får sine Copydan-penge. Kopieringsmetoden er ikke afgørende i den nye Copydan-aftale for grundskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med en ny aftale er det ikke afgørende for lærerne, om de kopierer ved fotokopimaskinen, skanneren, computeren eller gennem andre digitale devices. Det er Copydan Tekst og Node, der på vegne af rettighedshaverne har indgået aftale med landets grundskoler.

Som det hidtil har været gældende må lærerne kun kopiere 20 procent af et læremiddel og maximalt 20 sider per elev per skoleår. Tidligere var denne aftale kun møntet på fotokopiering og print - mens fx skanning af tekst skulle tilkøbes. Aftalen er altså åbnet op, så den både gælder print og kopi og digital kopiering.

Stefan Eland Kristensen, forhandlingschef hos Copydan Tekst & Node udtaler i en pressemeddelelse:

"Med de nye aftaler har vi skabt en større fleksibilitet for lærerne. Flere og flere undervisere tager heldigvis de mange digitale redskaber til sig. Udfordringen har været at skabe nye aftaler, der har taget højde for de forskellige teknologiske muligheder. Nu matcher de nye aftaler den digitale virkelighed. Aftalerne er gode, fordi de gør det lettest muligt for underviserne, samtidig med at forfattere og udgivere får betaling, når deres materiale kopieres, uanset hvilket medie der anvendes til kopiering".

Med den nye aftale mener Copydan Tekst og Node, at det er sikret, at producenter af undervisningsmateriale får betaling, uanset om man har skabt trykt eller digitalt undervisningsmateriale.

www.kopitilundervisning.dk bliver den nye aftale uddybet og forklaret.