Projekt skal hjælpe syge børn med at klare skolen

Egmont Fonden har bevilliget fem millioner kroner til et projekt, der skal afprøve måder at støtte kronisk og langvarigt syge børns skolegang. Paraplyorganisationen Danske Patienter står for projektet sammen med tre kommuner og en række folkeskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En lang række sygdomme - som for eksempel kræft, gigt og astma - vil medføre øget fravær i skolen. Det kan i sidste ende betyde, at børnene bliver socialt isoleret og udelukket fra fællesskabet med de andre børn. Desuden kan fysiske udfordringer betyde, at det bliver svært for børnene at bevæge sig frit rundt på skolen, og træthed kan medføre, at børnene får brug for et hvil i løbet af dagen", forklarer Danske Patienter en pressemeddelelse om projektet.

Med nålen i tasken

I første omgang indgår Danske Patienter et samarbejde med tre udvalgte kommuner og herunder en række folkeskoler om at afdække de syge børns problemer og behov. Ud fra denne viden vil samarbejdspartnerne i projektet udvikle, afprøve og til sidst implementere praktiske løsninger på børnenes problemer. Projektet strækker sig over fire år, og i den sidste fase bliver der arbejdet for at brede løsninger ud til de øvrige skoler i landet.

Flere elever med diabetes udfordrer skolen