Hvis Michael Ziegler tirsdag aften havde ringet og bedt mig komme og uddybe, havde jeg gjort det, siger Anders Bondo, som her er fotograferet ved tirsdagens forhandlinger

DLF kommer KL i møde - igen

Danmarks Lærerforening giver nu en forhandlingsløsning endnu en chance, inden lærerne og KL bliver kaldt i Forligsinstitutionen på mandag. Lærerforeningen har uddybet, hvilke sikringer af lærerens arbejdstid, der er altafgørende at få på plads, hvis DLF skal forhandle KL's arbejdstidsmodel.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis der ikke længere er noget loft over lærernes undervisningstid - og ligesom i dag heller ikke noget loft over tiden til andre opgaver, så må man i stedet registrere, hvor meget en lærer har arbejdet i en fire-ugers-periode. Desuden skal der så aftales regler for overtidsbetaling, lyder et af de meget konkrete bud i det papir, Anders Bondo i dag har sendt til sin forhandlingsmodpart Michael Ziegler.

KL: Altomfattende lockout

Lærerforeningen understreger også, at lærerne ikke kan forpligtes til at stille en hjemmearbejdsplads til rådighed, og at lærerne derfor skal have ret til at kunne udføre deres arbejde på skolen.

"De siger jo, at vores arbejdstid skal 'normaliseres', derfor må vi selvfølgelig have nogle sikringer ligesom andre kommunalt ansatte frem for en totalt ustyrlig årsnorm, man ikke genfinder nogen andre steder på det kommunale arbejdsmarked".

Dermed forsøger DLF at levere præcis dét, som KL's topforhandler Michael Ziegler i pressen har sagt, han manglede.

"Vi venter jo stadig på, at KL fortæller os, hvordan de har tænkt sig at 'betrygge' lærerne, som de kalder det. For det er jo det, jeg har brug for, hvis jeg skal kunne spørge LC's bestyrelse, om vi overhovedet kan tænke videre i de her baner", siger Anders Bondo.

Det ville DLF have svar på

Ved det sidste forhandlingsmøde i tirsdags var han af KL blevet bedt om at beskrive lærernes ønsker til sådanne sikringer af lærernes arbejdstid. Det gjorde han og LC i form af 11 spørgsmål til KL. Efterfølgende erklærede KL forhandlingerne for sammenbrudt med den begrundelse, at LC ikke havde leveret konkrete bud på, hvordan teksten skulle se ud.

"Så det har vi så gjort nu".

Kommer I dermed KL i møde?

"Ja - men det synes jeg hele tiden, vi har gjort", siger DLF-formand Anders Bondo. "Hvis Michael Ziegler tirsdag aften havde ringet og bedt mig komme og uddybe spørgsmålene og gøre det mere konkret, var jeg kommet med det samme".

Redaktionen har endnu ikke truffet Michael Ziegler for en kommentar til udspillet.