Ups: Antorini facebook-drillet over markant holdningsskift

Oppositionspolitikeren Christine Antorini var imod VKO-forringelser af SU’en. Kreative facebook-brugere har fundet en opdatering fra 2011. Se også hvad oppositionspolitikeren Christine Antorinis overraskende holdning til heldagsskoler var.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Man har et standpunkt til man tager et nyt."

Orderne er oprindeligt tidligere statsminister Jens Otto Krags, men mon ikke Børne- og undervisningsminister Christine Antorini kan nikke til sin afdøde partifælles bemærkning?

I hvert fald er en række facebook-brugere i forbindelse med regeringens reform af SU'en faldet over en Antorini-opdatering fra 2011, hvor ministeren var meget imod forringelser af SU'en.

"Så har VKO slået til igen. Væk med mulighed for SU et år ud over normeret studietid, selvom man er blevet forsinket pga studieskift, sociale begivenheder mv. I aften vil SU-forligskredsen få lagt VKO-nedskæringen på bordet: tag SU nedskæringerne eller vi ophæver SU-forliget. Så lidt respekt har VKO for brede forlig. Vi siger nej til nedskæringerne, der vil ramme socialt skævt.", skrev Christine Antorini den 17. maj 2011 klokken 7.58.

Men SU'en blev alligevel beskåret, og det har fået fiffige facebookbrugere til at finde Antorinis gamle opdatering frem igen.

"Christine anno 2011, jeg er så rørende enig med dig!! At tænke sig at VKO kunne finde på sådan noget", skrive en bruger.

"Hvor er det dejligt Christine, husk at politikere vælges på troværdigheden, du kunne jo være forgangskvinden i denne regering", skriver en anden.

Lærerstuderende er imod SU-reform

Vi sætter ikke fast timetal på Men det er ikke kun på SU'en Christine Antorini har ændret standpunkt siden hun blev minister.

I Berlingske var der i 2010 i en artikel om heldagsskoler en enquete, hvor de forskellige uddannelsesordførere blev spurgt, hvad de mener om heldagsskoler - der jo som bekendt ser ud til at blive indført over hele landet fra august 2014.

"Det handler om at se skole og fritidsordning som én. Alle skoler skal ikke være det, men det skal være et tilbud i kommunerne - ikke kun ghettoskoler. Vi sætter ikke timetal på, men giver kommunerne frihed til, at de kan lave dagen, som de vil. Og de skal ikke spørge Bertel Haarder om lov, det kan de godt selv finde ud af", sagde oppositions politikeren, der altså som minister er endt med at stå i spidsen for en reform, hun som oppositionspolitiker ville have talt midt imod.

Forskere trækker tæppet væk under Antorini

 

Læs mere

SeAntorinis opdatering på facebook her.

Læs artiklen "Løkkes heldagsskoler flopper" på B.dk, hvor Antorinitaler om heldagsskoler.