Grafisk giraf indvarsler DM i tegning

En 2,5 meter høj giraf, dekoreret med 1200 klistermærker af ’ninja-får’ kørte i går igennem Horsens by. Kunstneren er elev på Billedskolen på Horsens Kunstmuseum, hvor Danmarks Mesterskabet i tegning afholdes i morgen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ugen i Horsens har været fyldt med kunstnerisk aktivitet. I mandags satte 150 børn og unge de første streger på papir under et såkaldt tegnemaraton. Siden har Michael Kviums udstilling på Horsens Kunstmuseum fungeret som springbræt for kreative eksperimenter, når deltagerne på workshoppen "Spass mit Kvium" har spurgt sig selv, om ikke verdenskunstnerens uhyggelige babyer kunne bære lyserød ble eller de har tegnet blomster ud af munden på Kviums dødningehoveder. En lang række andre workshops har ugen igennem tiltrukket tegne- og kunstinteresserede til Horsens. Heriblandt også mange skoleelever.

I morgen lørdag afholdes så DM i tegning på Horsens Kunstmuseum. 42 børn og unge fra hele landet er udtaget til at deltage. Nogle stiller op i japansk manga-tegning på tid, andre i klassisk tegning og nogle tredje i tegnecollage. I alt dystes inden for 10 discipliner.

"Vi kan se på de tegninger, de unge har sendt ind, at niveauet er højt. Jeg er sikker på, at der bliver kamp til stregen om titlerne på lørdag", siger idémanden bag DM i tegning, Jannik Broz

Talentspejdere i Horsens  

På Horsens Kunstmuseum er der opsat storskærme, så publikum kan følge konkurrencerne på tæt hold og blyantstregerne tage form. Men der vil også være mulighed for, at publikum selv kan få afløb for kreativiteten på forskellige åbne workshops.

Årets dommere arbejder til daglig i kreative fag. Tegner Jan Kjær, arkitekt Trine Berthold, billedkunstner Anne Marie Ploug, illustrator og grafiker Ib Kjeldsmark, kreativ direktør Thomas Howalt, beklædningsdesigner Karoline Kjeldtoft, museumsleder Claus Hagedorn-Olsen og billedkunstner Julie Nord, vil bedømme de unge tegnetalenter ved årets DM.

Der er gratis adgang til Horsens Kunstmuseum lørdag den 21. april under DM i Tegning. Dog skal man betale entré for at følge konkurrencerne i museets store sal. Billetter købes ved indgangen.

Tegner og filmskaber Anders Morgenthaler er vært.

Læs mere

Læs mere på tegnefestival.dk