Døvelærere frikendt i sag om magtanvendelse

Landsretten har i går stadfæstet Fredericia Byrets frifindelse af to lærere fra døveskolen Fredericiaskolen, som for et år siden fastholdt en elev og tapede hans mund til for at standse hans skrigeri.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Episoden blev overværet af gæster fra en anden skole, som indberettede de to læreres handling til Fyns Amt. Lærerne blev tiltalt for vold efter straffelovens paragraf 244. I oktober sidste år blev de frifundet, og den afgørelse er i dag stadfæstet af Vestre Landsret, som i dommen lægger vægt på, at der var tale om et enkeltstående indgreb, som var nødvendig i situationen.

"Sagen har skærpet vores opmærksomhed på vores magtanvendelse. Nu vil vi gennemgå procedurerne, så vi kan udvikle os pædagogisk", siger skoleleder Svend Erik Hansen til dagbladet Politiken i dag.

Læs mere