Skolerådets formandsskab består af SFI-direktør Jørgen Søndergaard, skoleleder Grethe Andersen, lektor Simon Calmar Andersen, professor Niels Egelund og skoleleder Kirsten Birkving

Skolerådsformænd fortsætter

Skolerådets formandskab er netop blevet genbeskikket. Rådet - og formandskabet - blev nedsat af Bertel Haarder som et rådgivende organ for ministeren, og med det nye Ministeriet for Børn og Undervisning kunne man forvente en ny sammensætning i rådet. Men Antorini vil ikke ændre på rådet endnu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Christine Antorini overvejer, om der skal ændres i rådet, efter at dagtilbudene er kommet ind under Undervisningsministeriet, men altså ikke endnu.

"Jeg er glad for, at medlemmerne af formandskabet har sagt ja til at fortsætte arbejdet og i øvrigt er indforståede med, at vi i regeringen forventer at præsentere et bud på en alternativ rådsstruktur i den kommende Folketingssamling".

Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen - i daglig tale Skolerådet er et uafhængigt råd, som blev nedsat i 2006. Formandsskabet blev udpeget af den daværende undervisningsminister og består i dag af: Formand Jørgen Søndergaard, direktør for SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, professor Niels Egelund, Danmarks Pædagogiske Universitet, skoleleder Grethe Andersen, Vester Mariendal Skole i Aalborg , skoleleder Kirsten Birkving, Kokkedal Skole, Fredensborg Kommune, og lektor Simon Calmar Andersen, Aarhus Universitet. Derudover sidder der i rådet repræsentanter for samtlige interessenter omkring folkeskolen, deriblandt DLF, Skolelederforeningen, KL og Skole og Forældre.

Skolerådet har til opgave at følge og vurdere kvaliteten i folkeskolen og ungdomsskolen og rådgive undervisningsministeren herom. Skolerådets formandskab offentliggør sin årlige beretning kl. 12 i dag.