Anmeldelse

Det kilder!
Det kilder!

Det kilder!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

William og Johanne er kærester, men ikke den slags kærester, der kysser. Vi følger de to, som sammen udforsker og gør sig mange tanker om tissemænd og tissekoner, om hvordan man får børn og meget mere. Omdrejningspunktet er den kildrende fornemmelse, som børn kan opleve, lige fra de er helt små, samt de svar, de får fra deres nærmeste, når de stiller spørgsmål.

Fakta:

Titel: Det kilder!

Forfatter: Janne Hejgaard

Illustrator: Jan Solheim

ISBN: 9788778878021

Pris: 199 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Frydenlund

Mange lærere og pædagoger oplever, at deres klasser allerede i indskolingen er meget nysgerrige omkring sex og det modsatte køn. "Det kilder!" er en illustreret børnebog og en god indgangsvinkel til en åben og ærlig dialog mellem barn og voksen. Til slut i bogen er et afsnit skrevet til den voksne læser. Her er gode råd om, hvordan man kan snakke med børn om sex og imødekomme deres naturlige undren.

"Det kilder!" er skrevet af Janne Hejgaard, som har 25 års erfaring med at skrive om sex. Den henvender sig til børn i seks-syvårsalderen og handler blandt andet om venskab, krop, køn, sex og om at være kærester.

Ved første øjekast kan bogen virke lidt grænseoverskridende, og især illustrationerne er meget direkte. Min første tanke var, om det er nødvendigt at tillægge børnene en så åbenlys seksualitet. Efter at have læst hele bogen må jeg dog sige, at William og Johanne bevarer deres uskyldige tilgang til verden. Børn mødes af seksuelle billeder hver eneste dag, og derfor er det vigtigt, at de kan stille spørgsmål og få svar. Janne Hejgaard ønsker netop at give svar, også til de børn, der ikke selv har en voksen, de kan spørge.

Med en åben voksen ved deres side mener jeg, at elever i seks-syvårsalderen kan få rigtig god gavn af bogen. 

Powered by Labrador CMS