OK24

Efter (næsten) 48 timer har hver fjerde lærer afgivet sin stemme

Urafstemningen om overenskomstforliget er i gang, og efter to døgn har næsten hver fjerde lærer afgivet et ja eller et nej. Se hvor flest og færrest har stemt, og hvornår på dagen flest lærere indtil videre har stemt.

Publiceret Senest opdateret

Flere end 13.000.

Så mange af Danmarks Lærerforenings medlemmer har indtil videre afgivet et digitalt ja eller nej til det overenskomstresultat, der blev indgået 1. marts. Det svarer til 24 procent af de stemmeberettigede.

Startskuddet til urafstemningen lød onsdag morgen kl. 8. Urafstemningen har med andre ord i skrivende stund været i gang i 47 timer.

Det er lærerne i de nordjyske kommuner Hjørring, Morsø og Mariagerfjord, der foreløbig har været de mest stemmeivrige. Her har henholdsvis 44, 42 og 37 procent af medlemmerne afgivet deres stemme.

De mindst stemmeivrige lærere er indtil videre at finde i flere af de såkaldte vestegnskommuner. Færrest har foreløbig stemt i Egedal Kommune, hvor kun 15 procent af de stemmeberettigerede indtil videre har stemt.

Lignende lave stemmeprocenter er også at finde i de omkringliggende kommuner Gladsaxe, Glostrup og Rødovre.

Det er muligt at følge med i, hvornår på dagen lærerne indtil videre har afgivet deres stemmer. Det foreløbige stemmemønster er, at lærerne viser sig at være ret så morgenfriske. For timen mellem kl. 6-7 er den time i løbet af døgnet, hvor flest lærere foreløbig har afgivet deres stemme.

Urafstemningen lukker natten til mandag den 15. april.