Debat

Tak for det gode fællesskab

Udarbejdet af Sara Harriet Nielsen & Pædagogisk Udvalg, Musiklærerforeningen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor har vi været udfordret i nedlukningsperioden efter jul med, at skulle fjernundervise i musik! 

Det er noget andet at gå fra den gængse undervisning i klasselokalet til, at mødes via en skærm, hvor vi her gerne vil undervise på bedst mulige måde, så alle fælles mål bliver opfyldt. 

Som musiklærer har jeg altid været stolt over, at musiklokalet er et rum, der giver plads til alle elever. Der er højt til loftet og plads til refleksion, følelser samt fordybelse i faget - der er skabt et rum, hvor vi kan se hinanden i øjnene og blive accepteret for dem vi er. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvordan har vi overført dette musiske rum til fjernundervisningen, hvor vi har siddet hver for sig og ikke sammen som et fællesskab?

Her kan det være svært som musiklærer at sparre i teams, da musikfaget er et lille fag, hvor der oftest kun er en eller to musiklærere tilknyttet skolen. Derfor er det godt, at vi her i Musiklærerforeningen har sådan et stærkt netværk - et rum for vidensdeling på tværs af Danmark i forsøget på at skabe de bedste rammer for musikundervisningen i denne anderledes tid.  

Forskellige portaler har hjulpet med fjernundervisningsmateriale, kurser er blevet afholdt virtuelt og vi musiklærere har brugt vores netværk stærkt. 

Der er blevet delt materialer, udviklet nye former for interaktive musikaktiviteter, lavet alverdens videoer etc., som vi undervisere har kunnet gøre brug af i en tid, hvor alle lærere har skulle opfinde en anden form for undervisning.  Det er blevet endnu tydeligere, at vi musiklærere står sammen. Det er et stærkt netværk, vi har fået skabt, hvor vidensdeling, sparring og engagement for musikundervisningen er særligt prioriteret. 

Lad os håbe at vi snart kan mødes på diverse internater og kurser som Musiklærerforeningen afholder, så vi fortsat kan styrke det gode netværk, vi allerede har. 

Powered by Labrador CMS