Idræt

I 2022 gik prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer til Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole.

Her er de nominerede til Danmarks Sejeste Idrætslærer

I alt syv idrætslærere er nomineret til prisen, som gives til en lærer eller et team, der har fokus på at få alle med i idrætstimerne.

Publiceret

Hvert år kårer Dansk Skoleidræt og Skole-OL Danmarks Sejeste Idrætslærer, og i år er der for første gang mulighed for, at prisen bliver givet til et lærerteam.

Omkring 200 lærere og lærerteam er blevet indstillet, og blandt de endelige nominerede er der tre lærere og to lærerteams, skriver Dansk Skoleidræt i en pressemeddelelse.

De nominerede er:

Bjørn Goldberg, Jens Jessen-Skolen, Sydslesvig

"Nomineres, for at være en ægte sydslesvigsk ildsjæl, der benytter enhver lejlighed til at give eleverne en idrætsoplevelse ud over det sædvanlige. Bjørn har igennem sine 33 år som lærer lært i omegnen af ca. 800 elever at svømme og søger flittigt diverse fonde, så alle elever, uanset økonomisk baggrund, kan komme på lejrskole og få en oplevelse"

Anne Møller, Th. Langs Skole, Silkeborg

"Nomineres, fordi hun er en ildsjæl, der brænder for bevægelse, og for at idrætsfaget fremmer fællesskabet. Hun bevæger sig gerne ud i områder, hvor hun også sætter sig selv på spil, hvilket inspirerer elever til selv at turde begive sig ud på tynd is. Anne er initiativrig og en forgangsperson for både børn og voksne på skolen".

Tina Knudsen, Frejlev Skole, Aalborg

"Nomineres, da hun tager alle de klasser hun kan med til alle de sportsstævner, hun kan komme til. Det giver nogle fantastiske oplevelser for de unge mennesker og minder for livet. Tina har indført, at 8. årgangs lejrskole er en idrætsuge, hvor eleverne prøver kræfter med sportsgrene, de aldrig har prøvet eller kendte til".

Lasse Hollen Nielsen og Freja Dujoux Dahl, Klostermarksskolen, Roskilde

"Nomineres, for at være ambitiøse og inspirerende lærere, der virkelig brænder for deres fag. De går forrest som rollemodeller og vil deres elever det bedste. Samtidig er de med til at udfordre eleverne, når de kommer med nye ideer til idrætstimerne. De gør timerne sjove, og der er plads til alle elever - uanset niveau".

Kenneth Erichsen og Lene Stengaard, Skovvejens Skole, Ballerup

"Nomineres, da de har skabt en ny kultur og på kort tid flyttet idræt som fag og skabt bevægelsesglæde hos eleverne. De har udarbejdet en idrætsfolder, der tydeliggør, hvor vigtigt idræt er. Målet med folderen er at understøtte elevernes fysiske sundhed og giver eleverne forudsætninger for gennem hele livet at indgå i sociale relationer og knytte nye venskaber gennem sport og bevægelse".

Afstemningen er åben frem til den 14. januar. Vinden kåres i slutningen af januar. Du kan stemme på din favorit her.

Der venter vinderen af prisen 25.000 kroner til idrætsudstyr sponsoreret af A-Sport og kurser fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærer til en værdi af 7.500 kroner.