Verdens første Hansilade blev afviklet i regn og kulde, men også med engagement og smil på læben, måske endda med begyndende venskaber på tværs af afdelinger.

Én fjer blev til en Hansilade

Hanebjerg Skole har fået en idrætsdag med hønsetema og fokus på at ryste tre skoleafdelinger sammen.

Publiceret

Hanebjerg Skole i Nordsjælland har selvfølgelig en hane som logo. En hane symboliserer traditionelt ild. Så da idrætslærerne på Hanebjerg begyndte at tænke på at lave en lille idrætsdag for at ryste skoleafdelingerne sammen, skulle idrætsdagen selvfølgelig have en olympisk flamme, udformet som en hane. Hanen blev døbt Hansi, olympiaden blev til en Hansilade, og i stedet for nationer blev det til en kamp på sportsbanerne mellem 20 forskellige hønseracer, så nu ved børnene på skoleafdelingerne i Gørløse, Uvelse og Brødeskov alt om hønseracer.

Den olympiske hane, Hansi.

"Hele projektet startede som en lille tanke for et lille år siden, hvor der blot skulle laves en lille idrætsdag for de tre afdelinger, Gørløse, Uvelse og Brødeskov, som skulle dyste sammen på fredelig vis. Det skulle de gøre, fordi overgangen i 7. klasse fra Uvelse og Gørløse til Brødeskov skal styrkes, så der opleves en øget tryghed her", fortæller lærer på Hanebjerg Skole Rune Jørgensen i en mail til Folkeskolen.

"Hanen skulle til åbningsceremonien placeres på en piedestal, vi havde fået lavet. Legene kunne først gå i gang, når Hansi var blevet placeret på piedestalen gennem dramatisk musik, 'O Fortuna'", skriver han og fortæller, at skolen naturligvis også fik designet medaljers, om blev overrakt af skoleleder Frank Mortensen ved en højetidelig medaljeceremoni. Og til 'Disco Chicken'-toner blev Hansi overdraget til afdeling Gørløse, som skal være vært for næste års Hansilade.

"En tradition er forhåbentlig startet godt gennem verdens første Hansilade, hvor vi i den grad fik sparket lågen godt ind til hønsegården!".

Kulørte halefjer markerede, hvilken hønserace eleverne tilhørte i den venskabelige kappestrid på sportsbanerne.