Anmeldelse

Computerens historie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titlen "Computerens historie" giver indtryk af, at man her får et samlet overblik. Det gør man ikke - og det er måske heller ikke muligt at give det endnu i en kort form.

Hvad man får, er flere hundrede korte artikler, som hver især handler om en teknik, en person, en idé eller en opfindelse.

Der er ikke tale om et leksikon; skønt mange af artiklerne kunne stå i et leksikon. Artiklerne er ordnet i ti tematiske kapitler - og de rummer mange personhistorier, hvilket jeg anser for en god ting.

Bogens format, den er næsten en A4-side høj og 1½ A4-side bred, sender mig det signal, at det er en bladrebog til børn; men det synes jeg ikke, at det er. Jeg tror ikke, at børn vil finde det meste af indholdet spændende i den foreliggende form. Det er muligt, at de vil finde indholdet interessant, hvis det formidles af deres lærer - så måske er det en bog til læreren? Skønt jeg er helt sikker på, at sådan er den ikke tænkt.

Det er ikke nogen dårlig bog. Jeg kom igennem den med en vis smilende, nostalgisk interesse, og der var masser af nye navne i den for mig, men ærlig talt også nogle ligegyldige i en større sammenhæng. Gad vide, hvem den bog er tænkt til?

Det er prisværdigt at minde om, at al teknologisk udvikling foregår på baggrund af tidligere teknologisk udvikling; men når vi kommer til nutiden, virker det pludselig, som om de unge opfindere bare har fundet på hen over morgenbordet.

Det har de jo ikke - der ligger megen matematik og hårdt arbejde bag Google. Det bliver spændende at se det medie, som også kan redegøre fornuftigt for det.