Anmeldelse

Skibe og skæbner i renæssancen i 1500-1660

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er nummer tre i en serie på fem bøger om Danmarks historie set fra søsiden. Temaet er Danmarks historie i renæssancen, hvor der blev vendt op og ned på mange sandheder. Det specielle ved bogen er, at historien er set fra søsiden. Det er drama, sejr og nederlag og grundlaget for den moderne samfundsorden, herunder det ny menneskesyn.

Bogen består af fem kapitler: Det danske imperium, de store skibe, sømand i renæssancen, de lange rejser og magten til søs. Hvert kapitel giver en god oversigt over perioden og afsluttes med en række opgaver. Der er mange gode og relevante illustrationer, som letter læsningen. Desuden findes der øverst på hver side en tidslinje, der hele tiden viser læseren, hvor man tidsmæssigt befinder sig. En rigtig god idé.

Bagerst i bogen findes en kortere gennemgang af, hvordan man arbejder med historiske billeder. Desuden findes en mindre ordforklaring.

Jeg finder bogen spændende og nem at læse, og det er spændende at læse historien set fra en anden vinkel end ellers, her fra søsiden.

Bogen kan anbefales til historieundervisningen fra 6. klasse.