Få penge til skoleledere

Pædagogerne løber med ledertillæggene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederne ligger i bund i det kommunale hierarki, når det handler om at få del i en pulje for chefer og ledere på det kommunale område. Kun 13 procent af puljen på omkring 57 millioner kroner er gået til skolelederne, fremgår det af undersøgelsen 'Decentrale aftaler om løn og pension', som Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte netop har udsendt sammen med de kommunale arbejdsgiverer.

Pædagogledere er topscorere med 28 procent af midlerne, og derefter kommer de HK-ansatte (Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund i Danmark), sygeplejerskerne og til sidst skolelederne.

I Sønderborg-kredsen, som dækker fem kommuner, kan man opgøre nettoresultatet efter forhandlingsrunden til i alt to tillæg på hver 5.500 kroner plus et andet tillæg på lidt over 5.000 kroner.

I fire kommuner var pengene brugt på forhånd, og kredsen hørte enten intet. I Sydals Kommune fik kredsen besked på, at der var dukket lidt over 5.000 kroner op, og de ville gå til en bestemt skoleleder. Hvis kredsen sagde nej, gik pengene til et medlem af Specialarbejderforbundet.

- Så sagde vi ja, men det var jo med en pistol for tindingen, siger hovedstyrelsesmedlem og formand for kredsen, Anders Bondo Cristensen.

I Sundeved Kommune blev kredsen kaldt til forhandling og fik at vide, at der var 11.000 kroner tilbage. De blev så forhandlet på plads til to afdelingsledere, så de blev løftet 5.500 kroner hver.

- Vi oplever, at de kommunale ledere fordeler pengene mellem sig. Derefter kalder de først de organisationer til forhandling, som skal have penge. De siger naturligvis ja tak. Og så må vi andre - og også mange andre organisationer - nøjes med resten. Hvis der er noget tilbage. Derfor giver jeg ikke noget for aftaleretten, altså for vores ret til at sige nej. Den er ren legitimering for arbejdsgiverne, siger Anders Bondo Christensen.

Penge til ledere i Aalborg

I Aalborg har kredsen hentet en del flere penge hjem til skolelederne. Omkring 1.200 kroner om måneden til hver. Inspektører og viceskoleinspektører på de 37 skoler er alle blevet løftet et trin. Undtagen de ledere, som på grund af ændringer i antallet af elever i forvejen får mere i løn, end skolen er klassificeret til.

Det betyder, at kommunen for tre uger siden kunne slå tre skolelederstillinger op i Folkeskolen og skrive i annoncen, at stillingerne var løftet fra cirka 26.700 kroner om måneden til cirka 27.900 kroner.

I alt er der delt 561.343 kroner fra chef-og lederpuljen ud i Aalborg Kommune.