Debat

Livet blandt græsrødder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En flot kongresvedtagelse blev resultatet af snakken om løn på kongressen.

Vedtagelsen indebærer et opgør med lønsystemet Ny Løn.

Det fremadrettede arbejde kommer nu til at bestå af, at vi i fællesskab med andre organisationer får fastlagt principperne for et nyt lønsystem.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi er klar til opgøret. Vi kan ikke leve med, at pengene, der er afsat ved de centrale forhandlinger, kun i stærkt begrænset omfang kommer til udbetaling. Vi halter bagefter i lønudviklingen og accepterer ikke kampen om midlerne, der foregår såvel mellem forskellige faggrupper som mellem enkeltpersoner.

Løndifferentiering på baggrund af enkeltfunktioner i lærerarbejdet er klart i strid med professionstankegangen.

Når formanden fra talerstolen antyder, at enkelte organisationer eller enkelte grupper i organisationerne eksemplificeret ved Lederforeningen i DLF fortsat har brug for/kan bruge Ny Løn, så må det have været en lapsus.

Målet må stå klart. Vi skal have et nyt lønsystem ved Overenskomst 05.

Heller ikke lederne har brug for Ny Løn, der skal findes veje til at sikre reallønsudviklingen og mere end det.

Vi vil have lønmidlerne organisationsopdelt, pligt til udmøntning af alle afsatte midler. Aftalekompetencens placering bør omfattes af aftaleretten, og der skal ikke kunne forhandles under kreds-/kommuneniveau.

Målet må vi holde os for øje i vore principper. At resultatet nogle gange bliver anderledes det forholder vi os til senere.

Husk, kære formand, det er blandt græsrødderne, du har din rod.

Powered by Labrador CMS