Anmeldelse

Der, die, Deutsch

Der, die, Deutsch

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er det lige, denne udgivelse kan, som gør den interessant at arbejde med? Ja, et af de indtryk, man umiddelbart får, er, at materialet er nemt at forholde sig til og samtidig indbydende at have mellem hænderne.

Fakta:

Titel: Der, die, Deutsch

Forfatter: Anne Grete Egede Andersen, Marianne Ledstrup

Pris: 143,75 kroner

Sider: 80 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

De fleste lærebogssystemer har en indbygget grammatisk oversigt. Vi kender alle følelsen af at tabe overblikket, når grammatiske finurligheder skal anvendes et andet sted i en tekstbog. I denne udgivelse er tingene skilt ad. Grammatik- og strategibogen er en selvstændig bog, som kan anvendes som et arbejdsredskab. Opslagsbogen er inddelt i tre hovedafsnit: Basisgrammatik med rettenøgle, Fokus på skriftlig fremstilling og Læsestrategier.

Bogens sider er særdeles overskuelige og læsevenlige. Basisgrammatikken er som bekendt væsentlig at få styr på, og her får vi en fin hjælp. Analysevejledningerne er gode at vende tilbage til, hvis man skulle få brug for en genopfriskning. Rettenøglen hjælper eleverne til selvstændigt at rette sproget. I første del findes desuden en lille vejledning til ordbogsopslag. Den vil ganske givet kunne bruges med fordel.

I anden del opøves eleven i den procesorienterede skrivning. Her gives en rigtig god introduktion til at øve sig i at skrive forskellige genrer. Det at kunne udtrykke sig skriftligt på et fremmedsprog kræver en ihærdig indsats, og eleven har i den grad brug for at blive guidet på intensiv vis, hvilket ser ud til at lykkes her.

Gode tips og relevante fokuspunkter bevirker, at udgivelsen på en og samme tid fremstår som seriøs, nutidig og fremadrettet.