Kreds hjælper lærere med høreproblemer

Svært at få kontakt til lærere med nedsat hørelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aalborg Lærerforening arbejder på at hjælpe de lærere, der har høreproblemer. I juni-nummeret af kredsbladet 'Bidsken' var der et skema med spørgsmål om hørenedsættelse og tinnitus, som medlemmerne kunne udfylde og sende ind til kredsen. 21 sendte skemaet retur, men Aalborg Lærerforening har kendskab til endnu flere lærere med høreproblemer. En del af dem er i gang med videre undersøgelser hos statens hørekonsulenter.

Kredsstyrelsesmedlem Karen Sanders fortæller, at lærerne oftest siger noget om deres høreproblemer i en sidebemærkning, når de er på kredskontoret i anden anledning.

'Det er mærkeligt, at netop dét at have problemer med hørelsen opfattes som værende pinligt. Flere har afleveret skemaet anonymt, og nogle af dem ønsker heller ikke at komme til et møde med hørekonsulenten, selv om den nedsatte hørelse påvirker deres hverdag', siger Karen Sanders.

Kredsen vil arrangere et møde i løbet af efteråret med en hørekonsulent og i øvrigt stadig oplyse i kredsbladet og andre steder om hjælp til lærere med høreproblemer.

De besvarede spørgeskemaer viser, at lærerne ikke bliver drillet eller mobbet af kolleger eller elever med deres høreproblemer, men mange skriver, at de ikke har lyst til at deltage i møder, fester og andre sociale sammenkomster, fordi de har svært ved at høre. Flere skriver, at det er vanskeligt at forstå den enkelte elev i klassen, og en del af dem oplyser, at de selv tror, de har tinnitus.