Søg videre, hvis ikke du er fastansat

Arbejder du som vikar, er der al mulig grund til at blive ved med at skrive ansøgninger. Også selvom der er lang tid, til jobbet forsvinder.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er dejligt at have et arbejde, men er du løst ansat, bør du blive ved med at læse stillingsannoncer. Det falder tilbage på dig selv, hvis et tidsbegrænset vikariat betyder, at du holder op med at lede efter andet arbejde.

Jeg blev ansat som årsvikar i sommer, men begyndte allerede at lede efter andre job i september. Et årsvikariat er jo ingen garanti for at have et arbejde på længere sigt, siger Anne From.

Hun er nyuddannet lærer og er meget glad for sit lærerjob på Fårvang Skole, men hun er kun ansat frem til sommeren 2012.

Jeg håber, at skolens ledelse vil ansætte mig fast, men det er ikke sikkert. Derfor besluttede jeg for halvanden måned siden at holde øje med de forskellige jobopslag. Jeg har ikke fundet noget, men så længe det ikke er afklaret, om jeg kan blive her på skolen, bliver jeg ved med at søge, siger Anne From.

Mads Hjortshøj er enig. Han er også nyuddannet lærer og også ansat som årsvikar.

Jeg er ikke begyndt at søge noget endnu, men efter juleferien går jeg i gang, hvis Center-Linje 10 i Randers, hvor jeg er ansat, ikke kan bruge mig på længere sigt, siger han.

Mads Hjortshøj har mange timer med håndbold. Det passer ham fint, og han er meget glad for både skolen og jobbet:

Jeg er nødt til at kalkulere med, at jeg kun er ansat frem til juni næste år. Når jeg ikke har søgt noget endnu, er det, fordi jeg helst vil blive her på skolen, men i januar tager jeg stilling til, om der skal nye ansøgninger af sted.

Mads Hjortshøj venter til begyndelsen af 2012, fordi han synes, juleferien er en god anledning til at bede skolens ledelse komme med en melding om fremtidsudsigterne. Det samme synes Anne From. Men hun mener ikke, at der er grund til at vente med at søge andre job, indtil hun har talt nærmere med skolens ledelse.

Når man er løst ansat, svigter man ingen ved at søge andet arbejde. Ansættelsesformen siger jo næsten, at man bør søge efter noget mere fast, siger hun.