Anmeldelse

Sådan piger!

Sådan piger!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad kalder du den?" Sådan lyder første kapitel i Marianne Egense og Annlil Frolovs nye bog, "Sådan piger!"

Bogen er skrevet til teenagepiger og handler om at komme i puberteten, om selvværd, venner, kærester, sex og rigtig meget mere. Den henvender sig direkte til piger og er skrevet i et afslappet og nutidigt sprog. Der er biologiske fakta om pubertet og seksualitet, og forfatterne skriver om de følelser og spørgsmål, som unge piger ofte render rundt med.

Forfatterne har haft en række samtaler med teenagepiger, og bogen er bygget op om forskellige cases, hvor pigerne fortæller om egne erfaringer. Efter fortællingerne er der svar fra forfatterne. På den måde får bogen et strejf af brevkasse over sig, og det er med til at gøre den vedkommende og levende. Flere steder lægges der op til, at læseren kan diskutere spørgsmål med andre. Diskussionsoplæggene kan være rigtig gode til seksualundervisning eller til pigemøder i klassen.

Bogen kan bruges som frilæsning, men det er også oplagt at lade piger i en klasse læse den som en del af et forløb. Der er et klart budskab til piger om, at det er sejt at tro på sig selv og sejt at turde sige fra. Selvværd er således et nøgleord igennem hele bogen.

Jeg vil klart anbefale bogen, som jeg tror vil være særlig god til aldersgruppen 11-15 år. "Sådan piger!" kan give forklaringer på noget af det, der fylder rigtig meget i unge pigers liv. Endnu vigtigere er det, at bogen kan hjælpe med at åbne døren til det, der kan være svært at tale om.