Momme fylder 60

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 24. juli fylder sagsbehandler i Danmarks Lærerforenings faglige kontor, Momme Knudsen, 60 år.

Momme Knudsen har haft en lang karriere i fagpolitisk arbejde. Med rødder i det sønderjyske - nærmere bestemt Sønderborg - blev han i 1976 valgt til hovedstyrelsen, hvor han især var optaget af de organisatoriske forhold. Eksempelvis arbejdede han meget for grænsedragninger af underviserområder til Danmarks Lærerforening, hvor man nok - set i dagens bakspejl - kunne have ønsket, at den daværende hovedstyrelse havde fulgt hans fremsynede ideer. Momme Knudsen er meget optaget af ligestillingsområdet, og da hustruen blev valgt til en fremtrædende post i et andet fagforbund, valgte han at tilpasse sig hendes karriere, hvilket medførte både bopæls- og stillingsskift. Den 1. marts 1982 begyndte Momme Knudsen i en stilling som sagsbehandler i Danmarks Lærerforening, og adressen blev fremover Valby.

I fagligt kontor var der mulighed for at pleje de sønderjyske rødder, og sagsområdet Sydslesvig blev en af hans hovedinteresser. Og her har han netop kunnet krone mange års arbejde med, at der blev indgået overenskomst for lærerne ved de danske skoler syd for grænsen. Sideløbende med arbejdet har Momme Knudsen taget juridisk embedseksamen.

Momme Knudsen har ikke glemt sit sønderjyske modersmål, ligesom han stadig foretrækker sine sønderjyske specialiteter. Kollegerne nyder således stadig stor glæde af, at han hver jul trakterer med stollen, ligesom han gerne byder på solæg ved særlige lejligheder.

Powered by Labrador CMS