Jørgen Mogensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Mogensen er, efter kort tids sygdom, død, 56 år.

Jørgen blev ansat i slutningen af 1967 ved Avedøre Skole som lærervikar. Året efter blev han klasselærer for en 4. klasse, som han har holdt forbindelse med lige til det sidste. Han blev meget hurtigt engageret i skolen og tog aktivt del i det, der ligger uden for den daglige undervisning, for eksempel lærerrådet, ligesom han i en periode var en glimrende tillidsmand.

Gennem undervisning i ungdomsskolen styrkede han sin i forvejen store popularitet blandt eleverne. Han befandt sig absolut bedst blandt de større elever, som han gav en inspireret undervisning i dansk og matematik.

Som kollega var han en stor personlighed, der elskede en god diskussion, men man blev aldrig uvenner med ham. Hans temperament kunne hurtigt flamme op, men han faldt altid straks ned igen og var hurtig med en undskyldning, hvis han havde råbt lidt højt.

Han deltog aktivt og gerne i alle former for festligt samvær, både med kolleger og med en række udgåede klasser, der nu vil savne hans gode humør og interesse for deres liv og udvikling.

Med Jørgens død har Avedøre Skole mistet en engageret, aktiv og markant ven og kollega.

Æret være Jørgen Mogensens minde.

Torben Lottrup

viceskoleinspektør

Avedøre Skole