Egon Schmidt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gyldendals Undervisnings direktør gennem mange år, Egon Schmidt, er død den 25. juni, 66 år. Blot en uge efter at han holdt afskedsreception for samarbejdspartnere, venner og kolleger på Gyldendal.

Gyldendals tidligere direktør, Kurt Fromberg, har i tidsskriftet 'Bogmarkedet' skrevet mindeord om Egon Schmidt. De lyder:

Farvel Egon. Gyldendals berømmede og afholdte skolebogsdirektør, Egon Schmidt, er pludselig død blot en uge efter, at han på enestående vis var blevet hyldet af en talstærk forsamling i Klareboderne, blandt andet med hilsner fra kolleger i mange lande.

Egon døde af et totalt uvarslet hjertestop fredag den 25. juni. Vi var ni kolleger fra Gyldendal, der mødtes i Karethes og mit hjem på denne solrige fredag eftermiddag for at fejre et fælles anliggende. Vi har tilbragt nogle dejlige timer sammen og var nu ved kaffen, umiddelbart før vi skulle bryde op. Ved bordet, hvor Egon sad, havde vi netop moret os over nogle sjove historier fra Egons begivenhedsrige rejseliv, hvorefter alle tog del i den afsluttende skål. Den skål skulle blive den sidste i Egons liv.

Farvel Egon. Vi nåede ikke alt det, vi havde planer om i det kommende år. Til gengæld nåede du meget i de 26 år, hvor du på forbilledlig vis tjente det forlag og den branche, du var så hengiven. Tak Egon.

Æret være dit minde.

Kurt Fromberg