Meritlærer i forstanderstol

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen fortalte i marts om Danmarks første meritlærer, Torben Eskild Andersen, som forgæves havde søgt både leder- og lærerjob i folkeskolen. Torben Andersen havde fået sit meritbevis på basis af blandt andet en magistergrad i samfundsfag og historie, en landbrugsuddannelse, et årskursus i miljølære, en idræts- og svømmelæreruddannelse, en diplomuddannelse i human økologi, et erhvervsskolepædagogikum, en pædagogisk diplomuddannelse i ledelse og mange års undervisningserfaring. Nu har kombinationen givet pote 1. august starter Torben Eskild Andersen som forstander for Rudkøbing Efterskole på Langeland, og han glæder sig!

På Rudkøbing Efterskole kunne man bruge kombinationen af universitetsuddannelse, lederkurser og meritlærerbevis her bliver Danmarks første meritlærer Torben Andersen forstander 1. august.