Debat

Målet er fyldt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbent brev til alle Danmarks biologi- og fysik/kemi-lærere:

Nu er det nok, jeg vil ikke finde mig i det mere - og det vil mine elever for øvrigt heller ikke.

Vi er trætte af at blive udsat for farceagtige hovsa-løsninger og pludselige ændringer i eksamensformerne. Vi er trætte af at være centrum i en ideologisk krig, hvor regeringens argumentation for de tiltag, som den ønsker at gennemføre på folkeskoleområdet, mangler faglig begrundelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg havde et hold elever til afgangsprøve den 11. maj. Temaet for prøven i biologi var landbrug og fødevareproduktion. Den 16. maj var min kones niece så også til afgangsprøve i biologi.

Hun spurgte til prøven, og jeg sagde, at den følte jeg ikke, at jeg kunne tillade mig at sige noget om, selv om jeg naturligvis forventede, at det ville være en anden prøve, hun skulle udsættes for.

Stor var min overraskelse derfor, da jeg kunne konstatere, at min niece skulle op til en prøve, som stort set var identisk med den, som de elever, jeg underviser, blev udsat for. Jeg kunne også læse mig frem til, at mange elever havde set opgaven og derfor havde haft mulighed for at forberede sig målrettet på prøven.

Både jeg og mine elever føler sig snydt nu. Vi føler, at den sidste rest af begrundelse for at kunne tage Bertel Haarder eller den øvrige regering alvorligt er væk.

Derfor vil jeg opfordre alle biologi- og fysik/kemi-lærere i Danmark samt censorkorpset til civil ulydighed i forbindelse med afholdelsen af de mundtlige prøver. Giv alle jeres elever 11 - en karakter, som de til fulde har gjort sig fortjent til, når man ser på den behandling, de har fået indtil nu. Hvis I gerne vil deltage i denne aktion, så henvend jer til mig på min arbejdsplads - jeg underviser på P-75 Skolen i Lyngby.