Anmeldelse

Hvorfor Jesus

Svar på spørgsmål om tro og kristendom

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For år tilbage så jeg en graffiti med teksten: Hvis Jesus er svaret, hvad var så spørgsmålet? På hjemmesiden JesusNet.dk kan man finde svar på unges spørgsmål til tro, kristendom og Jesus. Det er stadig muligt at gå ind på internetsiden og selv stille spørgsmål, men nu er 40 svar på spørgsmål stillet på siden i perioden 2001-2004 samlet i en bog, som giver et godt udgangspunkt for samtaler med unge om, hvad tro og kristendom egentlig er.

Alle spørgsmålene er blevet besvaret af et panel bestående af teologer og undervisere, der har det tilfælles, at de tror på en kristen gud. Hvorvidt det er en god idé at udvælge et ekspertpanel ud fra en troskategori, er jeg meget i tvivl om. For hvor går grænsen mellem forkyndelse og undervisning/oplysning? I en folkeskolesammenhæng er det meget vigtigt, at man har denne synsvinkel for øje. Det er naturligvis godt, at de mennesker, der skal besvare de unge menneskers spørgsmål sagligt, fagligt og samvittighedsfuldt, også er engagerede. Men vi må ikke glemme, at de svar, der gives, alle er de kristnes svar, og at det er værd at vide, at der også findes andre sandheder end dem.

Dog vil jeg mene, at alle de besvarelser, som jeg har læst, er gode, lange og nuancerede. De er bestemt værd at se nærmere på. Her svares der på alt fra Bibelens sandhedsværdi til Jesu liv og troværdighed, Guds eksistens, djævle, engle, opstandelse, frelse, livet efter døden, tilgivelse, Helligånd, sex før ægteskab, kristendommens forhold til New Age, tolerance over for andre religioner, synd og tro. Bogen kan klart anbefales til alle undervisere i de kirkelige organisationer, der arbejder med børn og unge.