Direkte vanvid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er enig i, at der skal satses på højere kvalitet i uddannelsen - og især i folkeskolen, lød Anni Herforts kommentar til morgenavisernes artikler om regeringens udspil om Danmark som foregangsland, hvor uddannelse bliver kaldt et nøgleområde.

- Men, fortsatte hun, regeringen spænder ben for sin egen troværdighed, når den lægger op til, at det skal ske, uden at folkeskolen får flere ressourcer. Adskillige undersøgelser viser, at der er behov for milliardinvesteringer. Og det er direkte vanvid at ville finansiere en udvidelse af undervisningstiden ved at forringe lærernes forberedelse.

- Hvordan forestiller regeringen sig, at kvaliteten i undervisningen bliver bedre af, at lærerne er dårligere forberedt, spurgte Anni Herfort og indkasserede kongressens største klapsalve.

Se artiklen side 32