DLF’s smilende stemme

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hun smiler med stemmen, Lene Møller-Andersen. Hun er hjælpsom og grundig. Og hun har en smittende latter, som hun også kan bruge, når stressede, travle og utålmodige mennesker belejrer hende.

Den 1. maj holdt hun fri, men den dag var det 25 år siden, hun begyndte i Danmarks Lærerforenings sekretariat i København.

Mange kender Lene Møller-Andersens smilende stemme - uden at have mødt hende. For de sidste fire år har hun siddet ved husets telefonomstilling i receptionen. Og det kræver sin kvinde at stille samtaler op til den rigtige sagsbehandler og måske skulle fortælle, at han »stadig taler i telefon med en anden«, og at hans kollega desværre også er optaget! Men det klarer Lene Møller-Andersen, så alle føler sig godt behandlet.

Jubilaren begyndte sin arbejdskarriere i Stjernerejser i 1976 og kom til Lærerforeningen i 82 fra en sekretærstilling i Bibliotekarforeningen. I DLF blev hun sekretær for vicesekretariatschefen, og hun skulle først og fremmest servicere hovedstyrelsens medlemmer. I begyndelsen brugte hun megen tid på at skive breve og oplæg rent, men med computerens og senere internettets indtog ændrede arbejdet indhold.

For fire år siden flyttede hun så ned i receptionen, så foreningens gæster og alle, der ringer ind, nu får glæde af jubilarens venlige og lattermilde tilgang til arbejdet.

Den 11. maj er det en anden slags reception, hun er med i. Den dag fejrer arbejdsgiveren og kolleger nemlig Lene Møller-Andersens kvarte århundrede i DLF.