I samlet flok

Modersmålslærere danner måske faglig forening

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Modersmålslærere fra hele landet var samlet på Klintebjerg Efterskole på Fyn den 15.-16. marts til det første fælles seminar.

Lærerne drøftede blandt andet forældresamarbejde. Men det vigtigste resultat af seminaret er, at der blev nedsat en arbejdsgruppe, der skal sørge for, at de kontakter, der blev knyttet, kan føres videre.

Der var også forslag om, at modersmålslærerne kunne lave et fagtidsskrift, og det skal arbejdsgruppen også se på.

På lidt længere sigt er det muligt, at modersmålslærerne opretter en egentlig faglig forening under DLF, sådan som det allerede findes i København under Københavns Lærerforening.

Spørgsmålet om modersmålslærernes uddannelse var også oppe at vende. Lærerne frygter, at de vil blive nødt til at tage en fuld læreruddannelse, hvis de vil beholde deres job. Mange mente, at når modersmålslærerne allerede har taget en uddannelse, så burde det være muligt at klare sig med en kortere efteruddannelse, der kan give indsigt i det danske skolesystem.

I dag er kommunerne ikke særligt flinke til at betale modersmålslærernes efteruddannelse, og det bliver et større problem i takt med, at modersmålsundervisningen bliver integreret i den almindelige skolegang.

Arbejdsgruppens kontaktperson hedder Hatice Bektas, og hun kan kon-taktes på Kragsbjergskolen på telefon 6611 5244. cj