Flemming Roar Jensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med dyb sorg, vi den 6. marts modtog budskabet om forhenværende skolechef Flemming Roar Jensens alt for tidlige død. Han blev 68 år. Flemming Roar Jensen tog lærereksamen i 1957 fra Jelling Statsseminarium, hvorefter han fik ansættelse i Holstebro. I 1985 blev han viceskoledirektør i Vejle. En stilling, han beklædte frem til 1993, hvor han fik titel af skolechef. I 1999 valgte han at gå på pension og oprettede så sit eget konsulentfirma.

Flemming Roar Jensen vil blive husket som en chef, der med indsigt og overblik evnede at lede et stort skolevæsen i en spændende og turbulent tid. Han var en sjældent dygtig planlægger, der bevarede overblikket og jordforbindelsen både i situationen og i det fremadrettede perspektiv og havde altid fokus på børnenes ve og vel. Hans lederstil kan karakteriseres med ord som rolig, en god lytter, velafbalanceret, beslutsom, målbevidst, handlingsorienteret og i besiddelse af en enorm arbejdsevne. Han viste sine medarbejdere stor tillid, gav dem ansvar og fik dem til at føle sig værdifulde. Et fint menneske, en afholdt chef og en god ven og kollega er gået bort.

Æret være hans minde.

Svend Christian Nielsen

forhenværende børne- og kulturdirektør

Bent Rasmussen

pædagogisk/administrativ konsulent