Uskolet

Sådan spares tid med »flipped« skole-hjem-samtaler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skole-hjem-samtaler er ofte tidskrævende og ikke altid noget, en lærer ser frem til. Men med en ny model, der er inspireret af ideen bag det såkaldte »Flipped Classroom«, kan både elever, lærere og forældre få mere ud af mødet. Som Flipped Classroom lægger op til at flytte det traditionelle læreroplæg uden for skolens rum, på samme måde kan lærerens rapportering til skole-hjem-samtalen nemlig med fordel bestå af en forudproduceret videooptagelse. Så kan elev og forældre i ro og mag se den derhjemme, og hvis der er noget, de ønsker uddybet, har de altid mulighed for at spole tilbage og se udvalgte passager igen alt efter behov.

En lærer kommenterer: »Det kan synes tidskrævende at producere videoer, der er personligt tilpasset hver enkelt elev. Men tænk på, hvad det vil spare af tid i det lange løb. Mange af videoerne kan jo genbruges år efter år blot ved at ændre et navn her og der«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.