Peder Toft Bro

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Peder Toft Bro, skoleinspektør på Skærbæk Skole i Fredericia Kommune, døde pludseligt og helt uden varsel søndag den 16. februar.

Peder havde sammen med familie og venner været på vinterferie i Norge og ville på skolen forberede sig til den kommende uges arbejde. Her døde Peder kun 44 år gammel.

Peder blev født i Thyborøn og fik sin lærereksamen fra Nr. Nissum Seminarium i 1977. Samme år blev han sammen med sin Lisbeth ansat på Bakkeskolen i Fredericia. Her lærte vi hurtigt Peder at kende som en meget dygtig, interesseret og engageret lærer. Peder var meget målbevidst i sit skolearbejde. For ham gjaldt det først og fremmest børnenes tarv, de var hovedpersonerne, og derfor arbejdede han i hele sit skoleliv meget med, hvordan vi skulle drive skole, så vi bedst kunne tilgodese deres meget forskellige forudsætninger for udvikling og trivsel. Peder var en særdeles afholdt lærer, han var musisk og kreativ og med et tæt og varmt forhold til både børn og forældre.

Peder var ligeledes stærkt optaget af kollegasamarbejdet og bidrog her med sin varme og glæde og hjælpsomhed, sin humor og slagfærdighed. Han påtog sig mange arbejdsopgaver og tillidshverv, og i samarbejdet var han altid ærlig og reel. Overalt skabte han tryghed og fortrolighed omkring sig.

Peder fik knap syv år som skoleleder i Skærbæk. Her trivedes han i et tæt og konstruktivt samarbejde med medarbejdere og bestyrelse.

Hans mål var stadig det samme, og der stod megen respekt om hans virke i hele lokalsamfundet. Vi har også i skolelederkredsen mistet en eminent og meget værdsat samarbejdspartner.

Vore tanker og medfølelse går til Lisbeth og til Andreas, Karen og Anne.

Æret være Peders minde.

Medarbejderne på Bakkeskolen