Lærere og sygeplejersker ved mest

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal af offentligt ansatte har slet ingen fornemmelse af, hvad de nye offentlige lønsystemer går ud på. Det viser en undersøgelse, som AIM-Nielsen har foretaget for ugebrevet Mandag Morgen.

Sygeplejersker og lærere er de bedst orienterede, 51 procent føler sig godt eller nogenlunde orienteret, mens det tilsvarende tal i HK (Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund i Danmark) er 34.

Undersøgelsen viser, at offentligt ansatte er imod præstationstillæg, 'hvor den enkelte medarbejder belønnes for sine særligt gode præstationer', og lærere og sygeplejersker er de mest kritiske.

Funktions- og kvalifikationstillæg er offentligt ansatte derimod positive over for.

73 procent går ind for funktionstillæg til medarbejdere med særlige funktioner, og 63 procent er tilhængere af kvalifikationstillæg for enkelte medarbejderes kvalifikationer.