Fyld tanker på tanken

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En uddannelsespolitisk tænketank, det er, hvad Venstres uddannelsespolitiske ordfører Anders Mølgaard Jensen foreslår undervisningsminister Ole Vig Jensen i et brev dateret den 24. februar.

En tænketank, hvor der indtil november 1998 skal arbejdes på en sammentænkning af det danske uddannelsessystem, så kvaliteten styrkes. I tænketanken skal der sidde uafhængige personer fra blandt andet Verdensbanken, OECD og erhvervslivet og så nogle forskere og studerende.

Tænketanken skal komme med 'et helhedsorienteret bud på, hvilke reformer af uddannelsessystemet der er nødvendige for at sikre uddannelser af højere kvalitet i form af fagligt niveau i international særklasse på det afsluttende niveau samt fastlæggelse af niveauer for, hvad unge skal have nået i de forskellige fag på hvert klassetrin/niveau', mener Venstre.

Partiet ønsker også, at uddannelsessystemet skal regelmæssigt evalueres, og der skal sanktioneres ved manglende opfølgning.