Folkets Skole i havsnød

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften 'Folkets Skole - et skib i havsnød!' giver lederskribenten i LO-Bladet (Landsorganisationen i Danmark) den 25. februar kommunalbestyrelserne skylden for stormvejret omkring folkeskolen. Der står blandt andet:

'Vores allesammens 'Folkets Skole', et flagskib, hvor intet mangler, er sat i søen.

Ikke desto mindre skyller bølger af kritik ind over dækket. Kritik på et hav af enkeltområder i skolens virke. Sikkert ganske ofte med rette. Imidlertid er det LO's opfattelse, at hovedproblemet til denne storm ligger et andet sted - nemlig hos kommunalpolitikerne i kraft af deres manglende styring.

Som et resultat af den borgerlige regerings decentraliseringsiver blev også styringen af 'Folkets Skole' lagt ud til kommunerne. 'Folkets Skole' sejler i dag på det kommunale hav, og det er kommunalbestyrelsernes ansvar at sikre den rette kurs mod målet inden for den fælles ramme, som lovgrundlaget for folkeskolen udgør.

Svigter det kommunale led og siden skolebestyrelsen sin opgave, hvordan kan skolelederen og lærerne - ja, for ikke at tale om forældrene og deres børn - da vide, hvilken kurs der skal vælges på 'Folkets Skole'?'