Sådan benyttes Sixtus

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sixtus har i en årrække udelukkende været anvendt som ferie- og rekreationshjem, men anvendes i dag også som kursusejendom. Ændringen er sket med det formål at få en højere belægningsprocent på ejendommen og dermed sikre en bedre økonomi for foreningen.

Enkelte medlemmer har imidlertid tilkendegivet en usikkerhed omkring muligheden for at benytte Sixtus, og derfor skal vi gøre opmærksom på forholdene omkring udlejning til ferie- og rekreationsbrug.

I de perioder hvor Sixtus er udlejet til kursusformål, vil der oftest samtidig være plads til personer, der ønsker et ferie- eller rekonvalescentophold.

Men skulle der være fyldt på det ønskede tidspunkt, vil Sixtus kunne henvise feriegæster til Danmarks Lærerforenings øvrige kursusejendomme, hvor der kan være ledige pladser.

Lettere plejekrævende gæster kan gennem den stedlige hjemmepleje få den nødvendige hjælp, når gæsten inden opholdet har aftalt dette med sin egen kommunes hjemmepleje og med kursusejendommen. Gæsten skal dog stort set være selvhjulpen.

Stærkt plejekrævende gæster kan ikke gøre brug af denne mulighed, da der på de øvrige kursusejendomme ikke er de samme muligheder for hjælp som på Sixtus.

Endelig kan det oplyses, at Sixtus har mulighed for at henvise familier med mindreårige børn til Storebæltcentret, hvor der er langt flere faciliteter for familier med børn.

Powered by Labrador CMS