Per Krogsgaard-Jensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En knugende følelse greb elever og lærere på Balling Skole, da vi mandag den 16. december erfarede, at Per Krogsgaard-Jensen dagen før brat var afgået ved døden.

Per Krogsgaard var københavnerdreng. Han havde allerede fra barnsben blik for sociale uligheder i samfundet og forståelse for de svagest stilledes problemer, og det kom til at præge hans lærergerning.

Efter i 1959 at have afsluttet sin læreruddannelse på Emdrupborg Seminarium blev Per Krogsgaard ansat på Rødovre Skole, hvor han sammen med sin hustru, Johnna, fik 14 gode år. En længsel efter nye horisonter førte i 1973 parret til Jylland, hvor de begge fik ansættelse på Balling Skole.

Her fandt man hurtigt ud af, at Per Krogsgaard var en både dygtig og engageret lærer, som eleverne satte pris på. Ud over specialundervisningen nød især faget dansk godt af hans mange talenter. Sin store faglige viden udnyttede han endvidere som beskikket censor i faget dansk. Per Krogsgaard var i en årrække, til sin død, en dygtig skolevejleder.

Selv om Per Krogsgaard brugte mange kræfter på sin skolegerning, så blev der dog overskud til initiativer uden for skolen. Han og Johnna var for eksempel med til at oprette og lede en afdeling af De blå Spejdere i Balling. Per Krogsgaard fungerede endvidere i en periode som håndbolddommer på egnen, og i den lokale idrætshals bestyrelse varetog han i flere år kassererjobbet. Og lige til sin død røgtede han hvervene som kasserer for Balling menighedsråd og formand for 1. Sct. Georgs Gildet i Skive.

Vi har mistet en engageret og begavet kollega - og en god ven.

Vi vil huske Per Krogsgaard og ære hans minde!

Kollegaerne på Balling Skole