Kirsten Thomsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 1. januar, juleferiens sidste dag, modtog vi meddelelsen om, at vor kollega gennem mere end 18 år, børnehaveklasseleder Kirsten Thomsen, var død efter lang tids alvorlig sygdom, hvor håb og frygt vekslede.

Kirsten blev ansat på Over Jerstal Skole i 1978, da skolen fik sin første børnehaveklasse. Hun levede og åndede for de børn, der var hendes et og alt, og hun fulgte med i, hvordan det gik dem op gennem klasserne.

Kirsten fulgte sine elever meget tæt og havde en meget fin evne til at se, hvor det enkelte barn havde sine stærke sider, eller hvor der var svagheder, så der var brug for hjælp og støtte. Kendetegnende har det været, at børnene var meget glade for Kirsten, og de følte sig trygge sammen med hende.

Kirstens kreativitet kom ikke alene til udtryk i arbejdet i børnehaveklassen, men også i fritiden. Hun gennemførte uddannelsen som håndarbejdslærer fra seminariet i Haderslev, og hun beskæftigede sig med mange forskellige former for håndarbejde. Ved mange husflidsarrangementer så man Kirsten sidde med sin rok og demonstrere det gamle håndværk.

Kirsten har i mange år sunget i Vojenskoret. På skolen har vi alle, både elever og kolleger, haft stor glæde af Kirstens musiske evner. Kirsten sang meget med sine børn, og hun var den bærende kraft, når der skulle indøves sanglege. Og når vi skulle præstere et musikalsk indslag, var hendes klare, fyldige sangstemme helt uundværlig.

Vi kommer til at savne Kirsten, og vore tanker går til Jørgen samt Kirstens familie.

Kollegerne ved Over Jerstal Skole