Ib Oskar Pedersen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleinspektør Ib Oskar Pedersen på Statens Pædagogiske Forsøgscenter (SPF) døde pludselig den 5. januar 1997.

Det er uforståeligt, ja, næsten ufatteligt, at Ib ikke er med på SPF mere. Ib og SPF var ét.

Som skoleleder stod du altid midt iblandt eleverne ved vore samlinger. Du var i midten og midtpunktet i din skole. Engageret, optaget og ivrig. Skolen på SPF skulle være noget særligt og blev det. Et godt eksempel for andre.

Ib var elevernes mand, god at tale med, god til at lytte og aldrig bange for at give egen mening til kende. Pååbent hus-dagen kom hvert år mange gamle elever og ville sludre med Ib, fortælle om deres nuværende liv. Og mange havde meget at takke Ib for. 'Hvad enhver elev har brug for' er et foredrag, mange danske lærere har hørt og glædet sig over.

Lige til det sidste brændte Ib for folkeskolens udvikling. I sommer gik Ib over i en pædagogisk konsulentstilling på SPF. Og selv om dette job var ment som en retrætestilling, så var det som om, Ib gik op i endnu større hastighed. Ib ville også fra denne platform medvirke til at skabe den bedste skole. Dette skete blandt andet i et stort antal lærerkurser.

Ib var en ganske særlig kammerat, ven og kollega. Musisk og varm. Et fint menneske og en fornem dansk folkeskolelærer med idealerne i behold til den sidste dag.

Vore tanker går til Tove, Jesper, Lotte, Morten og Torunn.

Statens Pædagogiske Forsøgscenter vil ære hans minde.

Alle medarbejdere

Statens Pædagogiske Forsøgscenter