Georg Berggreen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 29. december døde tidligere overlærer ved Andst Skole, Georg Berggreen, 78 år.

Georg Berggreen var født i Ormslev ved Århus, men voksede op i Nybøl i Sønderjylland og afsluttede læreruddannelsen ved Tønder Statsseminarium i 1942.

Han var hele sit liv en idealistisk forkæmper for nye pædagogiske tanker - både i sit virke i folkeskolen, som musiklærer på Vordingborg Seminarium, i Duemose Lilleskole og senest på Andst Skole. Grundtanken i hans pædagogiske ideer var at skabe et miljø, hvor eleverne kunne trives og udfolde deres iboende muligheder.

Musikken var en væsentlig del af hans liv. Han debuterede som sanger i 1950, var i en årrække medlem af Radiokoret, og sammen med sin familie bragte han ord og toner ud i talrige forsamlingshuse og kirker gennem koncerter og musikaftener.

Gennem sit korarbejde, først som seminarielærer, siden som dirigent for Rødding Egnskor, Egtved Musikhøjskoles kor og i en kortere årrække for Det sønderjyske Kammerkor, Chorus 77, var han med til at virke for forståelsen for musikkens mulighed for at skabe glæde og fællesskab mellem mennesker.

I sit virke på Andst Skole var han sammen med hustruen Bente igangsætter og drivkraften på en lang række områder, både pædagogisk og musisk. Mange ideer skulle afprøves, og vi lærte Georg at kende som det inspirerende og vidende menneske, han var. Som kollega og som lærer var han værdsat og afholdt af alle.

Georg Berggreen søgte gennem hele sit liv at formulere sine tanker i en filosofi, som han kaldte: 'Brudstykker af et mønster'. Heri søgte han at give enkle svar på store spørgsmål - og på det største af dem alle: Hvad er meningen med livet? For ham var svaret: 'Livets mening er, at det skal leves'. For Georg er livet slut, men hans tanker, ideer og 'ånd' lever videre i og blandt de mennesker, der fik lov til at lære ham at kende.

Æret være Georg Berggreens minde.

Hans Winther

Andst Skole