Fiskekampagnen '2 gange om ugen' med Minna og Gunnar har været medvirkende til, at danskerne spiser mere fisk, vurderer Fiskebranchen.
PR Foto
Danskerne spiser 1400 ton mere fisk
Der røg 1400 ton mere fisk i danskernes indkøbskurve i 2009, end der gjorde i 2008. Det gælder både fersk, frossen, konserves og fiskefærdigretter. Det viser en undersøgelse, som foreningen Fiskebranchen har fået gennemført.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Øget fokus på sundhed og større synlighed af fisk i butikker, i tilbudsaviser, på nettet og i bybilledet, kombineret med at forbrugerne også har fået større erfaringer med at tilberede, servere og spise fisk, er årsager til det stigende fiskesalg. Mere fisk på menuen er ved at blive en ny vane", siger Projektkoordinator i foreningen Fiskebranchen Lone Marie Eriksen.
I 2009 havde danskerne et forbrug af fisk på 52.300 ton, og det er en stigning på 2,7 procent siden sidste år. Markedsværdien på fisk er steget, så omsætningen er steget mere end forbruget. Der er samlet solgt fisk til for 160 mio. kroner til danske forbrugere i 2009, og det er en stigning på 4,3 procent i forhold til sidste år.
Især forbruget af fersk fisk er steget, der er blevet forbrugt 510 ton mere fersk fisk i 2009. Men danskerne har også købt mere frossen fisk, 438 ton, fiskekonserves, 309 ton, og fiskefærdigretter, 120 ton.
DTU Fødevareinstiuttets undersøglse af danskernes kostvaner har tidligere vist, at voksne danskere i 2008 i gennemsnit spiste 154 gram fisk om ugen og dermed spiste mere fisk i 2008, end de gjorde i 2003. Men der er stadig et stykke vej op til de anbefalede 200-300 gram fisk om ugen.