Per Stephan Møller

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En uge før sommerferien fik vi den chokerende meddelelse, at Per, vores gode kollega gennem mange år, pludselig var død.

I 25 år var Per en afholdt kollega. Han var en flittig, vidende og loyal lærer, der altid var velforberedt og samvittighedsfuld i sit arbejde.

Karakteristisk for Per var også hans aldrig svigtende, tørre humor og ironiske distance til mangt og meget.

Per underviste hovedsageligt i dansk, matematik og sløjd, og hans faglige dygtighed og hans store engagement, ikke mindst i vanskelige elever, medførte, at han var yderst respekteret af såvel elever som forældre.

I slutningen af halvfjerdserne lagde Per mange kræfter i oprettelsen af Stenløse Kommunes arbejdsskole. Her brugte han sin oprindelige håndværksuddannelse til gavn for de skoletrætte og vanskeligt stillede elever.

Både i skolen og uden for forstod Per at sætte pris på livets glæder. Han var et musisk og kreativt menneske med mange interesser fra god mad til ældre dansk litteratur. Var nogen i vennekredsen stemt for at synge a cappella, var Per også parat til det.

En anden af Pers store interesser var at rejse; en interesse, han sammen med sin kone, Grethe, så frem til at dyrke yderligere, når han om få år skulle nyde sit otium. Skæbnen ville det anderledes.

Vi vil savne Per i lærerkollegiet.

Vores dybe medfølelse går til Grethe og familien i denne svære tid.

På kollegernes vegne

Karin Andresen og Gitte Bahn

Lærkeskolen, Stenløse