Anmeldelse Håndarbejde
0   271

Let håndarbejde

Let håndarbejde

Fakta


Titel
Let håndarbejde

Forfatter
Britta Aagaard Thorlann

ISBN
9788772815558

Pris
328 kroner

Sider
88 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Håndarbejde er ikke, hvad det har været - og det bliver det formentlig heller ikke igen. I Britta Aagaard Thorlanns nyeste bog, der handler om let håndarbejde, er der taget den meget fornuftige konsekvens, at hvis det skal være muligt at undervise i faget, er der nogle praktiske betingelser, der skal være opfyldt. De enkelte arbejder skal være til at overskue for eleverne. De skal være funktionelle, til at lege med og ret enkle - rent håndværksmæssigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ganske vist et stykke vej til de overordnede formål for faget, men befriende kort til eleverne, som vi møder dem i dagens Danmark, hvor det efterhånden hører til sjældenhederne at finde de faglige forkundskaber på noget særligt højt niveau. Bogen er en rigtig how-to-sag, hvilket kan være en god hjælp for uerfarne eller fortravlede undervisere i faget. Kapitlerne er emneopdelte, nogle efter ideer, andre efter materialer eller teknikker.

Blandt de mange eksempler genkendes en del fra den kulturhistoriske afdeling, for eksempel snore, filt og knytning, mens andre er inspireret af nutidige legeting som frisbees, mobilposer og fantasifulde "ugly-dukker"; små festlige figurer syet og dekoreret efter elevernes egne forlæg.

Målgruppen er helt naturligt at finde i den yngre del af mellemtrinnet, og bogen vil - med sine klare og farverige illustrationer - både kunne inspirere ved et hurtigt gennemsyn og fungere som en form for praktisk manual. Lidt ærgerligt, at den er så dyr - 328 kroner for 88 sider - det ville være fint at kunne have nogle stykker stående både i faglokalet og i klassens egen hyggekrog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.154 andre er allerede tilmeldt