Tina Nedergaard havde aflyst partnerskabet på forhånd

Tina Nedergaard aflyste det møde, der var planlagt i det nationale partnerskab om folkeskolen, inden hun havde modtaget Lærerforeningens svar på udspillet. Alligevel gik hun ud og gav DLF skylden for sammenbruddet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Bondo Christensens sekretær fik en sms fra Undervisningsministeriet om, at det planlagte møde mellem partnerne i partnerskabet i går eftermiddags var aflyst, allerede inden DLF havde afleveret sit svar på regeringens udspil til et partnerskab. DLF afleverede sit svar i går eftermiddags ved 15-tiden, og før kl. 18 havde undervisningsminister Tina Nedergaard sagt til berlingske.dk, at hun måtte opgive at nå til enighed med lærerne, som bare "har siddet over i hjørnet og sagt det samme, som de altid har gjort".

"Det er grotesk, det her", mener Anders Bondo. "Det er Lærerforeningen, der i et helt år har forsøgt at komme i reel dialog om fremtidens folkeskole".

Danmarks Lærerforening har siden statsministerens åbningstale for et år siden forsøgt at komme i dialog med regeringen om 360 graders-eftersynet af folkeskolen, og Anders Bondo Christensen var derfor meget tilfreds med, at statsministeren på Marienborg-mødet i januar lovede et nationalt partnerskab om folkeskolen. Men der blev bare ikke indkaldt til nogen møder i det nye partnerskab, og i begyndelsen af september begyndte Anders Bondo for alvor at stille spørgsmål ved det reelle indhold i partnerskabet. Og først i fredags modtog partnerne så et udspil til syv ambitiøse mål for en bedre folkeskole og en frist til mandag til at komme med eventuelle ændringer. Lærerforeningen tog udgangspunkt i de syv mål og brugte weekenden og en del af mandagen til at skrive en justeret version og holdt løbende Undervisningsministeriet orienteret om, at deres svar på vej. Alligevel aflyste Tina Nedergaard altså mødet, inden DLF overhovedet havde afleveret sit svar. Og senere på aftenen meldte hun ud, at partnerskabet var kuldsejlet på grund af Danmarks Lærerforening. Heller ikke Skolelederne eller KL har dog umiddelbart sagt ja til at skrive under på regeringens syv punkter.

Se regeringsudkastet til syv mål for skolen og DLF's svarversion til højre.