Anmeldelse Seksualundervisning
0   265

Uge Sex har aldrig været flottere

Alle sanser er i spil, når Uge Sex stiller skarpt på sundhed og trivsel på de sociale medier, på tablets og på elevernes smartphones - og ikke mindst i idrætsundervisningen, der fokuserer på både krop, køn og bevægelse.

Uge Sex - 2016

Fakta


Titel
Uge Sex - 2016


Gratis

Forlag
Sex og Samfund

Wow-effekten er i top med den nye undervisningsportal til Uge Sex med gratis adgang til gode, moderne og motiverende undervisningsforløb, der samler materialer i temaer. Der er interessante film, som gør det nemmere at tale om de ting, der ikke altid er så nemme at tale om.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er imponerende at se, hvordan Uge Sex-materialerne år for år hele tiden bliver flottere og bedre, og det er jo smukt, i forhold til at det nu bruges af flere og flere. Det er virkelig en fornøjelse at få lov til at gå på opdagelse i denne portal, der reklamerer med 52 undervisningsforløb og 326 let tilgængelige øvelser. Det er også sjovt at se, at der er blevet lavet elev-websites, der kan anvendes på tablets og smartphones, og her føler denne anmelder sig pludselig meget gammel!

For i år handler Uge Sex om blandt andet sociale medier, mens det andet tema hedder "Sammen om sundhed og trivsel". Det er begge gode og aktuelle emner, der igen handler om, at der er en afgrund mellem de unge og de voksne. Vi har som voksne meget svært ved at følge med i, hvad der sker på de sociale medier, når det handler om sex og samliv, og det, der foregår, er så meget anderledes, end det var for 20 år siden.

Måske netop derfor er det så vigtigt, at Uge Sex tager fat på sociale medier – de steder, mange voksne ikke kommer, og hvor de voksne, der er der, ikke altid giver sig til kende som dem, de i virkeligheden er. Pædofilispøgelset plager også denne anmelder, selv om jeg selvfølgelig ikke vil være ved det i det offentlige rum.

Jeg kan konstatere, at Sex og Samfund endnu en gang har overgået sig selv. Det er rart som lærer, at der findes et oplysningssted, hvor man trygt kan gå hen og hente de materialer, man har brug for til det enkelte klassetrin og til den enkelte elevgruppe. Materialet er nemt at gå til, og den information, man får, er god og nutidigt og pædagogisk formidlet.

Jeg har ofte hørt fra elever på Sexologiskolen, at skolelærerne er for dårlige til seksualundervisning, og at den slags burde gøres af ”professionelle” - underforstået af dem. Jeg vil blot sige, at de fordomme, mange såkaldte sexologer har om folkeskolelærere, der underviser i Uge Sex-materialer, ikke holder. Der er sket utroligt meget på den front igennem flere år. En forandring til det absolut meget bedre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ